avagy egyszerű ebéd ötletek

Uzsonnás doboz

Uzsonnás doboz

Az első lunchboxom

2016. január 06. - kasaaandras


wp_20160106_23_04_52_pro.jpgMegfogadtam, hogy 2016-ban spórolni fogok az élelmiszerrel, hogyha tehetem, nem dobok ki semmit és felhasználom a hűtőm mindenkori tartalmát.

Arra is kíváncsi vagyok, hogy meg tudom-e kreatívan tölteni nap mint nap az uzsonnás dobozomat és ezzel mellőzni tudom a munkahelyi menza unalmát.

További elvem, hogy az előkészületek és a fözés ne legyen több mint félóra, hétvégén ez lehet több is.

Amennyiben az étel húsból vagy halból készült, csak nagyon ritkán legyen szükséges megmelegíteni, mert a mikróban újramelegített húsokat nem szeretem (sokak munkahelyén csak mikró áll rendelekezésre). 

Első alkalmommal hagymás babot készítettem kissé sajátos módon. 

Amiket találtam: 

350 g fehér lóbab,

egy nagy csokor kissé megszáradt kakukkfű, 

maradék húsos szalonna és kb 100 g kolbász, 

egy nagy fej hagyma, fokhagyma, só,

kb egy deci vörösbor, kevés mustár. 

A babot áztattam, majd puhulásig főztem némi kakukkfűszár társaságában. Az apróra vágott hagymát dinszteltem, majd rádobtam a a szalonnát. Miután kiadta a zsírját és kissé megpirult, a gázt erősebbre vettem és ráöntöttem a vörösbort. Ezután a kolbászt pirítottam egy keveset, hozzáadtam a fokhagymát, majd összeöntöttem a főtt babbal, és annak főzővizéből is öntöttem hozzá. Körülbelül egy kanál mustárt belekevertem, és az egészet rövid ideig pároltam. A végén a maradék kakukkfűszárról lemorzsoltam némi friss fűszert. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://uzsonnasdoboz.blog.hu/api/trackback/id/tr338246516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása